Ngjarjet e ditës

Albin Kurti sjell detaje nga Veriu: Djegia në Zubin Potok ishte e qëllimshme, kanë hedhur edhe dy bomba dore!

Albin Kurti ka reaguar pas ngjarjeve të fundit në Veri. Kryeministri i Kosovës ka dhënë se zjarrëvënia në Zubin Potok ka qenë e qëllimshme. Kurti ka njoftuar poashtu se në Zveçan janë hedhur dy bomba dore, por që nuk kanë eksploduar.

“Hetimet preliminare tregojnë që djegia e ndërtesës së Qendrës së Regjistrimit të Automjeteve në Zubin Potok nuk ishte aksidentale por e qëllimshme. Edhe në Zveçan kanë hedhur dy bomba dore, po ashtu në ndërtesën e qendrës së njëjtë për regjistrimin e automjeteve, por ato fatmirësisht nuk kanë eksploduar. Individë ose grupe të cilave sundimi i ligjit dhe rendi e siguria publike ua rrezikon aktivitetin kriminal po e sulmojnë shtetin tonë dhe po e cenojnë paqen.

Qartazi ata po i nxit e mbështet Serbia, përkatësisht regjimi autokrat atje. Fatkeqësisht, para syve të bashkësisë ndërkombëtare, Serbia po përdorë qytetarë të Kosovës për të provokuar konflikt serioz ndërkombëtar.

Sulmet e këtilla zjarrvënëse dhe kriminelët që i bëjnë ato nuk do të tolerohen. Policia e Kosovës është institucion profesional që duhet respektuar nga të gjithë. U bëj thirrje qytetarëve, sidomos në veri të Ibrit, pavarësisht a janë serbë, shqiptarë, boshnjakë apo romë, që ta ruajnë qetësinë dhe të bashkëpunojnë me institucionet e Kosovës” shkruan Kurti në reagim.

Related Articles

Back to top button