Ngjarjet e ditës

Çfarë do të ndodhë me targat, janë dy variante

Zëvendëskryeministri i Kosovës, Besnik Bislimi, ka thënë se më 21 prill të këtij viti skadon afati për zgjidhjen e përhershme për targat. Sipas tij,  për këtë deri tani në tavolinën e Brukselit janë tri opsione.

“Mbani ato ekzistueset, pa ngjitëse, gjë që mbështetet nga pala kosovare, sepse tabelat e tilla, janë zgjidhja më e lirë dhe në përputhje me standardet evropiane”.

“Dy zgjidhjet e tjera kanë të bëjnë me modifikimin e tabelave të Serbisë dhe Kosovës, varianti A për të ruajtur simbolet kombëtare dhe ndryshimi i shkurtesave, si dhe varianti B apo anasjelltas për të ndryshuar simbolet kombëtare dhe për të ruajtur shkurtesat. Për momentin, pala serbe ende insiston në afishe”,ka thënë Bislimi në një intervistë për Kossev,

Related Articles

Back to top button