Kuriozitete

Çfarë nënkupton kur një grua mban një unazë në qafë?

Qoftë unazë martese apo unazë fejese, nëse mbahet në qafë ka një simbolikë tjetër

Këto janë arsyet më të zakonshme pse shumë gra mbajnë një unazë në një gjerdan.

Mbajtja e një unaze si një varëse shpesh përdoret për arsye praktike, për shembull për shkak të punës që e bën të pamundur të mbash bizhuteri në duar, por edhe për arsye shëndetësore.

Njerëzit që vuajnë nga artriti reumatoid shpesh nuk mund të mbajnë bizhuteri në gishta, dhe për shkak të kësaj ata varin një unazë në qafë.

Të njëjtën gjë bëjnë edhe personat që shtojnë në peshë ose kanë gishta të fryrë.

Kur i premtoni ose i bëni një zotim një personi, në disa kultura unaza më pas ngjitet në një gjerdan dhe bartet rreth qafës.

Gjithashtu, ky mund të jetë një simbol i autenticitetit dhe i dëshirës së një personi për të treguar se sa i ndryshëm dhe i veçantë është.

Related Articles

Back to top button