Kuriozitete

Çifti që rriti 144 fëmijë në 21 vjet thotë se kjo gjë ua ndryshoi jetën

Një çift që ka ushqyer 144 fëmijë gjatë dy dekadave, ka thënë se kjo është gjëja më e mirë që kanë bërë, sepse u ka ndryshuar jetën.

Mandy Bright, 62 vjeçare dhe bashkëshorti i saj Joe, 67 vjeç, që nga viti 2000 kanë hapur dyert për dhjetëra fëmijë në West Derby, Liverpool.

Çifti, i cili ka një djalë biologjik, strehon të rinj nga një natë deri në dy vjet.

Ata pranojnë gjithashtu prindër të rinj të cenueshëm dhe fëmijët e tyre me shpresën për të ‘thyer ciklin’ e traumës së fëmijërisë që lë kaq shumë në sistemin e kujdestarisë.

Many tha se ajo gjithmonë e dinte se donte të bëhej prind birësues sepse vetë prindërit dhe gjyshërit e saj kujdeseshin për fëmijët.

Ajo shpjegoi: “Unë u rrita rreth fëmijëve birësues, kështu që e dija që kujdestaria ishte diçka që gjithmonë doja të bëja. Nuk është gjithmonë e lehtë, por të dish që ne bëjmë një ndryshim është ajo që na mban përpara. Ne gjithmonë kemi thënë se nëse do të mund të bënim një ndryshim në jetën e vetëm një fëmije, gjithçka do të ia vlente. Dhe ne e dimë se kemi ndryshuar jetën e shumë fëmijëve, sepse ata kthehen dhe na thonë. Unë kam qëndruar në kontakt me shumë nga fëmijët tanë kujdestarë”.

“Ne madje pamë njërin prej tyre të martohej kohët e fundit. Është ndjenja më shpërblyese të dish se ke ndihmuar për ta bërë jetën e dikujt më të mirë”.

Mandy dhe Joe kanë marrë fëmijë vullnetarisht nga shtëpitë ku ka probleme me abuzimin me drogën dhe alkoolin dhe prindërit e të cilëve vuajnë nga shëndeti mendor.

Mandy vazhdoi: “Duhet të kesh shumë dhembshuri dhe mirëkuptim se nga lindin çështjet. Duhet të tregoni ndjeshmëri. Por gjëja në të cilën duhet fokusuar është se ne po kujdesemi për këta fëmijë për t’i mbajtur ata të sigurt”.

Në vitin 2010, çifti filloi të merrte ‘vendosje për prindër dhe fëmijë’. Kjo përfshin ftesën e një prindi ose prindërsh, si dhe fëmijët e tyre, në shtëpinë e tyre në mënyrë që ata të mbështeten. Ideja është t’u ofrohet një mbështetje më e madhe prindërve të cenueshëm, të cilët mund të kenë kaluar vetë përmes sistemit të kujdesit, dhe t’u tregojmë atyre se si duket ‘një sistem familjar funksional i duhur’.

Mandy tha: “Nëse mund të ndihmoni dhe mbështesni një prind dhe t’i mësoni ata të kujdesen për fëmijën e tyre në mënyrë të sigurtë, atëherë ata mund të vazhdojnë dhe të zhvillojnë dhe të bëjnë një jetë të duhur familjare”, transmeton

Related Articles

Back to top button