Ngjarjet e ditës

Edi Rama Pushton Gjithë Botën Me Fjalimin Para 192 Shteteve Të Botës: Të Njihet Dhe Të Pranohet Kosova Në OKB, S’jemi Të Plotë Pa Të

Edi Rama Pushton Gjithë Botën Me Fjalimin Para 192 Shteteve Të Botës: Të Njihet Dhe Të Pranohet Kosova Në OKB, S’jemi Të Plotë Pa Të

Kryeministri i Republikës së Shqipërisë, Edvin Rama, ka bërë thirrje për njohjen dhe pranimin e Kosovës në sesionin e 76 të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së.

Ai ka thënë se kjo asamble nuk do të jetë asnjëherë e plotë pa qenë aty edhe Republika e Kosovës.

“Historia e Kombeve të Bashkuara është histori e zgjerimit të pandërprerë. Nisi me 50 anëtarë në San Franciso dhe tani jemi 193. Megjithatë, kjo asamble e madhe s’është e s’do të jetë e plotë pa një nga shtetet e rajonit tonë – Republikën e Kosovës”, ka thënë Rama.

Rama ka kujtuar se shteti i Kosovës ka lindur me ndihmën e ndërkombëtarëve. Ai ka thënë se çështja s’do të përfundojë pa e kuptuar të gjithë se “një Kosovë e pavarur e sovrane është realitet që ka sjellë stabilitet në rajon që 13 vjet”.

Ai ka përfunduar fjalimin për Kosovën duke thënë se Shqipëria e sheh njohjen e ndërsjellë të vetmen zgjidhje nga dialogu Kosovë-Serbi.

 

 

 

 

Related Articles

Back to top button