Ngjarjet e ditës

“I duam trupat amerikane këtu përgjithmonë” shteti europian që po e “kopjon” Kosovën

Kosova e cila gëzon një marrëdhënie speciale me superfuqinë botërore, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, pavarësisht se ka trupa amerikane në vend në kuadër të KFOR’it në bazën amerikane Bondsteel, e ka drejtuar edhe një kërkesë në Washington. Kosovarët dhe lidershipi i tyre duan që në të ketë edhe një bazë të përhershme të SHBA’së, si pjesë e një marrëveshjeje, Prishtinë -Washington

Por, tash që po zhvillohen luftime në Ukrainë, agresiviteti i Rusisë po e shqetëson edhe shtetin baltik, Letoninë, e cila i ka kërkuar SHBA’së që të vendos trupa të përhershme në territorin e saj.

Sekretari amerikan Anthony Blinken ka qëndruar sot në Letoni. Kërkesën ia ka bërë Ministri i jashtëm i Letonisë Edgars Rinkēvičs

“Duke i parë zhvillimet e fundit do të ishim të gëzuar për një prani të përhershme ushtarake të forcave në Letoni” ka thënë Rinkevics gjatë konferencë me Blinken.

Related Articles

Back to top button