Ngjarjet e ditës

Johnson frikësohet se Putin mund të përdorë armë kimike

Kryeministri britanik, Boris Johnson ka pohuar se frikësohet që presidenti rus, Vladimir Putin mund të vendosë armë kimike në Ukrainë.

Johnson përsëriti frikën e zyrtarëve perëndimorë se Putini mund të përdorë armë kimike në Ukrainë pasi Moska akuzoi Kievin se po planifikonte t’i vendoste ato në fushën e betejës.

“Gjërat që po dëgjoni për armët kimike janë jashtë librit të tyre”, tha ai,

“Ata fillojnë të thonë se ka armë kimike që janë ruajtur nga kundërshtarët e tyre ose nga amerikanët. Dhe kështu kur ata vetë vendosin armë kimike, siç kam frikë se mund të munden, ata kanë një lloj maskirovka – një histori e rreme – gati për të shkuar”, pohoi Johnson.

“Ju e keni parë atë në Siri. E keni parë edhe në Britaninë e Madhe. Kjo është ajo që ata po bëjnë tashmë. Është një qeveri cinike, barbare”, pohoi britaniku.

/ngjarja.com/

Related Articles

Back to top button