Ngjarjet e ditës

Pas arrestimit të 48 policëve për korrupsion, reagon Xhelal Sveçla

Ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla ka bërë një reagim pas aksionit që është duke u zhvilluar nga IPK-ja dhe Prokuroria Speciale ndaj dhjetëra zyrtarëve policorë.

Sveçla përmes një postimi tha se Policia e Kosovës nuk do të jetë vendi ku thyhet ligji e bëhet korrupsioni.

Po ashtu, Sveçla ka përgëzuar IPK-në dhe institucionet vartëse të MPB-së për aksionin që po zhvillohet sot.

Policia e Kosovës renditet si institucioni i dytë më i besueshëm për qytetarët dhe kjo natyrisht është falë punës së zyrtarëve policor dhe jo vetëm. Ne jemi zotuar që këtë vlerësim do ta ruajmë dhe do të punojmë maksimalisht që ta ngrisim më lartë. Në kuadër të kësaj, të gjithë ata që tentojnë apo e njollosin punën e ndershme dhe profesionale të zyrtarëve tjerë policor, nuk kanë vend në Policinë e Kosovës. Policia e Kosovës nuk do të jetë më asnjëherë vendi ku thyhet ligji e bëhet korrupsioni.

Si Ministër i Punëve të Brendshme, do të vazhdoj të jap mbështetjen time maksimale për secilin zyrtar policor veç e veç dhe për Policinë në tërësi në arritjen e qëllimeve të tyre madhore për të garantuar rend, ligj e siguri për të gjithë qytetarët në tërë territorin e Republikës së Kosovës.

Përgëzoj Inspektoratin Policor të Kosovës dhe institucionet vartëse të MPB-së të cilët me seriozitet dhe ndershmëri punojnë maksimalisht në shërbim të qytetarëve dhe në përmirësimin e shërbimeve ndaj tyre. Qëllimi ynë kryesor është të garantojmë integritet dhe profesionalizëm brenda të gjitha agjencive që drejtojmë. Në kuadër të kësaj, kushdo që cënon integritetin e institucionit, padyshim do të përballet me drejtësinë sipas ligjeve në fuqi.

Related Articles

Back to top button