Ngjarjet e ditës

Rusi/ Ligji i ri synon të vërë avionët e huaj në përdorim të brendshëm

Presidenti Putin ka zbatuar një ligj të ri duke e bërë më të vështirë për kompanitë e huaja të qiradhënies së avionëve riposedimin e avionëve të tyre pasi sanksionet perëndimore kanë filluar të hyjnë në fuqi.

Ligji i ri do të lejojë që avionët e huaj të regjistrohen në Rusi “për të siguruar funksionimin e pandërprerë të aktiviteteve në fushën e aviacionit civil”. 

Kritikët thonë se kjo do të lejojë Rusinë të sekuestrojë aeroplanët në pronësi private dhe t’i vërë në përdorim të brendshëm në vendin e gjerë, raporton BBC.

Linjat ajrore ruse kanë 515 avionë të marrë me qira nga jashtë me vlerë rreth 10 miliardë dollarë (7.7 miliardë paund).

Pronarët e huaj kanë afat deri më 28 mars për t’i kthyer ato nga kompanitë ruse përpara se të fillojnë sanksionet.

/ngjarja.com/

Related Articles

Back to top button