Ngjarjet e ditës

RUSIA LARGOHET ZYRTARISHT NGA KËSHILLI I EVROPËS

Rusia u largua zyrtarisht nga Këshilli i Evropës, një organizatë kryesore për të drejtat e njeriut, të martën, për shkak të agresionit ushtarak kundër Ukrainës fqinje.

Pyotr Tolstoy, kreu i delegacionit rus në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës, i dorëzoi një letër nga ministri i Jashtëm Sergei Lavrov, sekretares së Përgjithshme të Këshillit të Evropës Maria Pejçinoviq-Buriq, duke njoftuar vendimin e Moskës.

Ukraina kërkoi të hënën që Rusia të përjashtohej menjëherë nga Këshilli i Evropës.

Pas pushtimit rus të Ukrainës, “Ne kërkojmë që të merret një vendim për largimin urgjent të Rusisë nga Këshilli i Evropës”, tha kryeministri ukrainas Denis Shmigal, duke iu drejtuar një video-konference në një sesion të jashtëzakonshëm të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës.

Një ditë pasi Rusia pushtoi Ukrainën, Këshilli i Evropës pezulloi pjesëmarrjen e parlamentarëve dhe diplomatëve të saj në punën e organeve kryesore përveç Gjykatës Evropiane të të Drejtave të Njeriut.

/ngjarja.com/

Related Articles

Back to top button