Ngjarjet e ditës

Tubim në mbështetje të agresionit rus, serbët vizatojnë shkronja “Z” në veturat e tyre

Serbët po vazhdojnë t’i japin përkrahje shtetit rus në agresionin e saj në Ukrainë.

Qindra serbë janë tubuar sot në parkingun pranë Qendrës Sava dhe kanë valëvitur flamujt e Rusisë, Serbisë, të republikave të vetëshpallura të Luganskut dhe Donjeckut si dhe Rusisë cariste.

Shumë prej tyre, siç raporton nova.rs, kanë të vizatuar shkronjën “Z” në veturat e tyre, ashtu si edhe forcat ruse në Ukrainë.

Prania e policisë nuk është e dukshme dhe siç mësohet jozyrtarisht, plani është që kolona e automjeteve nga Beogradi i Ri të shkojë në Zemun, pastaj në presidencë në Kralja Milana, të bëjë një rreth në Slavija dhe më pas të kthehet te Beogradi i ri.

Deri më tani, nuk ka aktivistë apo qytetarë që protestojnë kundër sulmit rus në Ukrainë. Veturat kanë targa të ndryshme dhe qytetarë kanë ardhur nga e gjithë Serbia.

/ngjarja.com/

Related Articles

Back to top button